Sectoren

Door de jaren heen heeft Van de Walle expertise ontwikkeld – zowel qua engineering als qua productie – in een aantal sectoren: chemie, petrochemie, gas, farma, voeding, tankccleaning, water, waterzuivering, … Maar onze ervaring is natuurlijk ook in andere sectoren toepasbaar! 

Image
Image

Sector

Chemie

De Vlaamse chemiesector heeft internationaal een ijzersterke reputatie. Maar hier en daar heeft de sector nood aan vervangingen, reparaties en nieuwbouwtoestellen. Van de Walle is blij hier met zijn expertise aan te kunnen bijdragen met nieuwbouwtoestellen en vervangingen, telkens vertrekkend vanuit zeer concrete aanvragen. De sector blijft groeien, onze kennis groeit, en we volgen de allernieuwste trends qua productieprocessen, zoals reactoren met inwendige verwarmunits, ...

Image
Image

Sector

Petrochemie

In de petrochemie zijn we vooral gekend voor onze warmtewisselaars. Net als in de chemische nijverheid wordt hier met zeer gedetailleerde lastenboeken gewerkt, en liggen de standaarden zeer hoog. Door onze specifieke ervaring kunnen wij aan al deze eisen uitstekend voldoen.

Image
Image

Sector

Gas

Van de Walle heeft ervaring in de gassector, en werkt voor grote spelers als Technogas en Fluxys. We helpen de sector met gasverdeling op het net, of met volledige gasstraten. Meestal gaat het daarbij om drukvaten en warmtewisselaars waar we veel eigen engineering aan kunnen toevoegen. Denk maar aan technieken om warm gas na expansie op temperatuur te kunnen houden, en nog veel andere gespecialiseerde oplossingen… 

Image
Image

Sector

Farma

De farmasector heeft heel gedetailleerde en heel specifieke eisen. Voorbeelden waar Van de Walle expertise kan leveren zijn reactoren en warmtewisselaars in heel specifieke legeringen zoals titanium of hastelloy. 

Image
Image

Sector

Voeding

In de voedingssector en de drankenwereld levert Van de Walle vaak warmtewisselaars, ook in CIP-installaties (cleaning in place). Dikwijls wordt daarbij van een heel ruim omschreven probleemstelling vertrokken, zodat wij er onze volledige expertise en engineering in kunnen uitwerken. Globaal zijn we bekend in de wereld van de brouwerijen (zoals ABInbev) en aardappelproducenten.

Image
Image

Sector

Tankcleaning

Hier gaat het meestal om vaten met hoge temperatuur en hoge druk (200 bar bij 100°C). Wij kunnen zulke drukvaten volledig op maat van de klant bouwen.

Image
Image

Sector

Water

Van de Walle levert oplossingen aan bedrijven die met water actief zijn, vooral op het vlak van koelen en verwarmen van water. Zo kunnen we helpen om warmte te recupereren uit vervuild afvalwater. Met die hoge temperatuur kan ander water dan terug worden opgewarmd.

Image
Image

Sector

Waterzuivering

Van de Walle biedt op maat gemaakte oplossingen voor waterzuiveringsbedrijven. Zo kan het installaties maken die verwarmd afvalwater helpen afkoelen voor het terug geloosd wordt. Vaak hebben zulke koeltorens ook nog een warmtewisselaar nodig. 

Ook jouw sector?

Is jouw onderneming actief in een andere sector, maar heb je nood aan op maat gemaakt process equipment? Van de Walle helpt je graag, of het nu gaat om werk dat vertrekt van een gedetailleerd lastenboek of van een algemeen probleem waar veel engineering nodig is.