Over ons

Image

Onze geschiedenis

Professionalisering en groei

Van de Walle process equipment kan bogen op een lange geschiedenis en – dus – een beroep doen op heel wat ervaring. In 2001 opgericht, specialiseerde het zich daarbij meteen in de constructie van warmtewisselaars, maar bouwde ook drukvaten, condensors en gaskoelers.

In 2015 begint een periode van professionalisering en versnelde groei. Bestaande klanten blijven aan boord, maar er komen er nieuwe bij. Geleidelijk aan gaat Van de Walle zich meer richten op complexere en meer gespecialiseerde toepassingen: het voegt een stevige brok engineering en kennis toe.

Maar de focus blijft dezelfde: warmtewisselaars, condensors en gaskoelers, drukvaten, skids en daarvan afgeleide producten. Doorheen het hele proces – van denkwerk en ontwerp tot productie, testing en installatie – loopt ‘maatwerk’ als dé rode draad. Je vindt bij ons geen catalogus met standaardproducten, want alles wat we ontwerpen en maken is volledig uniek, helemaal gebaseerd op de eisen en verwachtingen van de klanten. Of het nu begint bij een eenvoudig ontwerp op een bierviltje of gaat om een uiterst gedetailleerd lastenboek: Van de Walle weet er meer dan raad bij.

Verhuis

Door de gestage groei moest Van de Walle in 2018 verhuizen, van een productiehal van 1.800 naar een ruimere van 4.500 m2. Daar kunnen we ook grotere installaties makkelijk de baas, en hebben we plaats voor nog meer groei.

Van de Walle is ontwikkeld van een kleine starter tot een sterke KMO, met zowel gespecialiseerde ingenieurs en tekenaars als geschoolde vakmensen als lassers en monteurs. Het bedrijf heet nu ‘Van de Walle process equipment’: deze benaming sluit beter aan bij de huidige focus op maatwerk in de process industrie, met hoge toegevoegde waarde. 

Onze mensen

Maak kennis met ons team van gedreven mensen. Allemaal staan ze continu klaar om jouw verwachtingen in te lossen!

Team

Image
Cathérine Claeys
Administratie
Image
Frederik Vanwymelbeke
Projectverantwoordelijke
Image
Hendrik Lorré
Zaakvoerder
Image
Senne De Flou
Projectverantwoordelijke
Image
Tjorven De Buck
Projectverantwoordelijke
Image
Maarten Descamps
Designer - Draftsman
Image

Onze klanten en sectoren

Door de jaren heen heeft Van de Walle expertise ontwikkeld – zowel qua engineering als qua productie – in een aantal sectoren: chemie, petrochemie, gas, farma, voeding, tankcleaning, water, waterzuivering, …

We kunnen bogen op een trouw klantenbestand: bedrijven die telkens opnieuw bij ons terechtkomen als ze nood hebben aan op maat gemaakt process equipment. Maar ons klantenbestand breidt gestaag uit, met klanten in Vlaanderen en tot ver buiten de grenzen. Een greep uit ons orderboekje: Arcelor, Monument Chemicals, Agristo, Rain Carbon, Boortmalt, Clarebout potatoes, Ajinomoto, Callens, McCain, Inoyvn, …

Vanuit onze ervaring kunnen wij ook andere sectoren helpen met hun process equipment vragen. Is jouw onderneming in een andere sector actief? Contacteer ons, zodat we ook jou verder kunnen helpen!

Image

Chemie

Image

Petrochemie

Image

Gas

Image

Farma

Image

Voeding

Image

Tankcleaning

Image

Water

Image

Waterzuivering

Meer over de sectoren
Video file